بهترین درمان پلاک پیرونی

علت بیماری پیرونی چیست؟

علت اصلی بروز این بیماری نامعلوم است اما پزشکان تصور می‌کنند که احتمالا آسیب رسیدن به آلت تناسلی نیمه نعوظ در حین مقاربت (یکبار یا چندین بار) موجب خونریزی در بافت‌هایی می‌شود که در حالت عادی با خون در تماس نیستند. این موضوع موجب تحریک سیستم ایمنی بدن می‌شود و در این ناحیه، بافت فیبروز تشکیل می‌شود.

علائم پلاک پیرونی چیست؟

 

اولین نشانه‌ای پلاک پیرونی، درد در هنگام نعوظ و احساس تورم و یا بافت فشرده در ناحیه‌ای از آلت تناسلی است. همچنین ممکن است آلت تناسلی شما شروع به کج شدن کند و قوس پیدا کند. این موضوع بیشتر در حالت نعوظ آلت نمایان است اما در موارد ممکن است در حالت عادی نیز قابل مشاهده باشد.  دوره‌ی درد در هنگام نعوظ معمولا بین 18 تا 24 ماه طول می‌کشد و با عنوان دوره‌ی التهابی شناخته می‌شود. بعد از این دوره، دوره‌ی  فیبروزی آغاز می‌شود که در آن، درد بیمار تسکین پیدا می‌کند اما بافت فیبروزی همچنان به رشد خود ادامه می‌دهد و انحراف آلت بیشتر می‌شود. در حدود نیمی از مردانی که به بیماری پیرونی مبتلا می‌شوند، دچار افسردگی نیز خواهند شد.

 

تشخیص پلاک پیرونی چگونه است؟

 

توجه به علائمی مانند نعوظ دردناک و انحراف و کج شدن آلت تناسلی برای پزشک کافی است تا احتمال ابتلا به بیماری پیرونی را بدهد. پزشک معمولا می‌خواهد که میزان انحراف آلت در حالت نعوظ را بررسی کند. برای ارزیابی این موضوع ممکن است از عکس‌هایی که خود بیمار از آلت خود گرفته‌است، توجه کند

در اغلب موارد هیچ نیازی به انجام تست دیگری نیست اما در موارد خاصی ممکن است پزشک  بخواهد  سونوگرافی داپلر انجام بدهد که اندازه و محل پلاک بررسی می‌شود.

روش‌های درمان بیماری پیرونی چیست؟

 

در مواردی که بیماری خفیف است و درد چندانی ایجاد نمی‌کند یا در افرادی بدون فعالیت جنسی ممکن است پلاک درمانی نیاز نداشته باشد. ممکن است پلاک ها در مقاربت جنسی تاثیر چندانی نداشته و یا اصلا مشکلی ایجاد نکرده است.

روش‌های درمانی غیرجراحی مختلفی برای درمان بیماری پیرونی عرضه شده‌اند اما تاکنون تحقیقات انجام شده در این زمینه، تاثیر گذاری هیچ یک از این روش‌ها را به صورت قطع تایید نکرده است.

کشش آلت

 

نام علمی این روش، تراکشن خارجی آلت است. در این روش بیمار از دستگاهی استفاده می‌کند که آلت تناسلی را می‌کشد. در برخی موارد این دستگاه موجب افزایش طول آلت  و کاهش انحراف آن شده است. استفاده ازین روش در درمان پلاک پیرونی توصیه نمیشود.

 

درمان های دارویی خوراکی پلاک پیرونی

 

در گذشته برخی داروها در این زمینه استفاده شده‌اند از جمله پوتابا (پارا آمینبنزوات) (para-aminobenzoate)، کلشیسین (colchicine)، پروپولیم (propoleum)،  ویتامین E، تاموکسیفن (tamoxifen) و استیل- ال کارنیتین (acetyl-L carnitine). که هم اکنون نقش خیلی ازین داروها کمرنگ شده است. باید دقت کنیم با توجه به ناشناخته بودن بیماری هر سال داروهای جدیدی روی این بیماری در حال مطالعه و تحقیق است و اخیرا داروی پنتوکسیفیلین نقش پر رنگ تری در تحقیقات دارد که در پروتکلی که دکتر یاسری برای درمان بیماران دارد در فواصل تزریق استفاده میشود.

 تزریق داخل آلت درمان پلاک‌ پیرونی

شاید بهترین روش درمان پلاک پیرونی تزریق داخل پلاک باشد. د ر این زمینه داروهای مختلفی از جمله داروهای مختلفی از جمله وراپامیل، دگزامتازون اینترفرون و ماده‌ای به نام کلستروییدی کلاژناز مورد آزمایش قرار گرفته‌اند. نتایج اکثر مطالعات، در برخی موارد، کاهش درد و اندازه‌ی پلاک فیبروزی و کم شدن انحراف آلت بعد از تزریق را گزارش کرده‌اند. معمولا این تزریق ها دوره های ۶ هفته ای انجام میشود (هفته ای یکبار). و با سوزن نازک انسولین داروها به داخل پلاک وارد میشود. داروی کلستریدیم (زیافلکس) اخیرا توسط FDA برای درمان بیماری پلاک پیرونی ، تاییده دریافت کرده است. جهت اطلاع از این دارو لینک زیر را لمس کنید:

داروی زیافلکس: جدیدترین درمان بیماری پیرونی

رادیوتراپی

این روش درمانی معمولا برای از بین بردن تومورهای سرطانی به کار می‌رود. دقیقا به همان روشی که این کار مانع رشد سلول‌های سرطانی می‌شود، می‌تواند سلول‌های فیبروزی در آلت را نیز هدف قرار دهد. این روش در درمان‌پلاک توصیه نمیشود.

در فیلم زیر دکتر یاسری در مورد پلاک پیرونی مفصلا صحبت میکنند:

 

 

جراحی برای درمان بیماری پیرونی

 

جراحی معمولا، اثر نتیجه‌بخش بر پلاک پیرونی دارد.  با این حال تنها در صورتی جراحی به بیمار پیشنهاد می‌شود که تغییرات ناشی از بیماری پیرونی متوقف شده باشند (بیماری در حال پیشروی نباشد). این پروسه معمولا 12 تا 18 ماه طول می‌کشد و انجام جراحی نیز کم خطر نیست و احتمال کوتاه شدن آلت و بازگشت مجدد فیبروز و انحراف آلت وجود دارد.. برخی از بیماران، وجود بخیه‌ها در زیر پوست آلت را حس می‌کنند. قبل از انجام جراحی باید تمامی این موارد را در نظر گرفت و سپس تصمیم‌گیری کرد. پیشنهاد ما یک دوره تا چند دوره درمان تزریقی قبل از تصمیم به جراحی است. 

روش‌های مختلفی برای انجام این جراحی وجود دارد:

  1. شاکویو تراپی :  در این روش امواج صوتی با انرژی بالا که ارتعاش فیزیکی ایجاد می‌کنند،  بر روی بافت فیبروزی اعمال می‌شوند. این امواج توسط دستگاهی که خارج از آلت تناسلی قرار داده می‌شود، به ناحیه فیبروزی اعمال می‌شوند. این روش قبلا به عنوان روش تحقیقاتی در درمان پلاک استفاده میشد ولی اخیرا استفاده از آن منع شده است.
  2. جراحی باز: در این روش پوست آلت کنار زده می‌شود و به صورت فیزیکی روی بافت آلت جراحی انجام می‌شود.
  3.  لیزر :  برای از بین بردن پلاک فیبروزی از لیزر CO2 استفاده می‌شود.

ّ

 

 

بقیه مطالب:

داروی زیافلکس: جدیدترین درمان بیماری پیرونی

7 پاسخ
  1. علی
    علی گفته:

    سلام احتراما بیماری پلاک بیرونی مختصر در الت تناسلی دارم با مراجعه به دکتر متخصص تجویز امپول وراپامیل دادند که پیدا نکردم لطفا راهنمایی بفرمایید سپاس

    پاسخ
  2. رضا
    رضا گفته:

    57 سالمه از10سال قبل سفتی دریک طرف آلتم پیدا شد اوایل دردناک هم بود ولی دیگر درد ندارد بیشترهم نشده درنزدیکی احساس سری و بیحشی دارم بطوریکه رابطه زناشویی برایم لذت بخش نیست لطفا راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
  3. احمد
    احمد گفته:

    باسلام از یکسال قبل درسمت راست مجاری ادرار یک بلاک سفت مشاهده به دکترمراجعه دونوع قرص ویتامین شش عدد تزریق ورابامیل تجویز نمود همه داروها مصرف نمودم هیچ تاثیری نداشت لطفا راهنمایی فرمایید

    پاسخ
  4. امیر
    امیر گفته:

    سلام
    هشت ماه است که بیماری پلاک پیرونی به سایز۲۵×۳۸وبه ضخامت ۵میلیمتر دارم و۱۰تا آمپول وداپامیل هم تزریق نمودم ولی تاثیر نکرد لطفا داروی خورای را معرفی کنید همراه تزریق از دروها نیز استفاده کنم خلی ممنون از لطفتان

    پاسخ
    • علیمحمد یاسری
      علیمحمد یاسری گفته:

      سلام. زیافلکس هم میتونین تزریق کنین ولی فعلا نایاب شده. وراپامیل رو هم میتونین دو دوره دیگه ا امه بدین

      پاسخ

تعقیب

  1. […] پلاک پیرونی آلت یک بیماری ناشناخته است که باعث انحراف و کجی الت تناسلی و بروز اختلال نعوظ میشود. سالهاست دانشمندان در حال بررسی روش های درمانی مختلف در درمان پلاک هستند و هر روز درمان جدیدی برای این بیماری آزمایش میشود. پیشتر در مقاله ای در مورد روش های مختلف درمان این بیماری صحبت کرده ایم. در مقاله فعلی سعی داریم به بررسی جدیدترین روش درمان این بیماری (آمپول زیافلکس) که به تازگی تایید شده بپردازیم. […]

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *